Pelaa

My2050-elämyspelissä seikkailet oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peliaikaa on tunti, jonka aikana pelin päähenkilön Niha Bee johdattaa pelaajat tutustumaan tulevaisuuteen. Samalla kerätään pisteitä ratkomalla erilaisia pulmatehtäviä. Peliä pelataan mobiilisovelluksella.

Peli on kaikille avoin ja ilmainen. Voit lähteä seikkailulle milloin tahansa, yksin tai vaikkapa ystävien tai perheen kanssa. Peli tarjoaa uudenlaisen oppimistyökalun ilmaiskäyttöön aina kuudesluokkalaisista toisen asteen opiskelijoille, mutta pelissä riittää haastetta ja hauskaa tekemistä aikuisillekin.

Pelien sijainnit ja ohjeet pelaamiseen alla.

Yrityksille ja organisaatioille tarjoamme myös räätälöityjä pelitapahtumia, vaikkapa tyhypäivän ohjelmaksi. Lisätiedot yhteydenotot-sivulta.

Löydät myös pelien TOP10-tuloslistat sivun lopusta. Hauskaa tulevaisuusseikkailua!

My2050 Helsinki

My2050Hki vie sinut seikkailulle Helsingin Kansalaistorille ja sen läheisyyteen.

My2050 Espoo

My2050Espoo vie sinut seikkailulle Espoon keskukseen.

My2050 Tampere

My2050Tre vie sinut seikkailulle Tampereella, Tammerkosken rannoille ja Näsinpuistoon.

My2050-peliohjeet:

HUOM: Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi suosittelemme toistaiseksi pelaamista vain yksin tai perheenjäsenen kanssa. Pyydämme myös säilyttämään turvavälin muihin ihmisiin niin pelin aikana kuin pelipaikalle matkatessa.

1. Suosittelemme pelaamista 2-3 hengen ryhmässä. Suositusikäraja on 12, vanhempien kanssa pelaavat nuoremmatkin ongelmitta.

2. Tutustukaa tarkoin näihin peliohjeisiin, niin peliaikaa ei kulu turhaan pähkäilyyn. Opettajien kannattaa tutustua opeohjeisiin, joissa paljon lisämateriaalia (My2050, ohjeet ja lisämateriaali opettajille (päiv. 7.4.2020)). Ohje pelin peluuttamiseksi etätehtävänä: Pyydä oppilaita tutustumaan alla oleviin ohjeisiin ja lähettämään pelin päätteeksi screenshot, jossa näkyy heidän keräämänsä pistemäärä. Ladattavasti opettajien lisämateriaalista löytyy lisäluettavaa liittyen pelissä käsiteltyihin teemoihin.

3. Tarvitsette yhden mobiililaitteen per peliryhmä. Ladatkaa älypuhelimelle tai tabletille X-routes-ilmaissovellus laitteen omasta sovelluskaupasta (Play Store / AppStore). Valitkaa kieli (suomi tai englanti) ja kirjautukaa sovellukseen pelaaja- tai joukkuenimellä.

4. Tulkaa pelaamaan mahdollisimman täydellä akulla, ja sallikaa mobiililaitteen GPS-paikannus.

5. Aloittakaa peli oikeassa sijainnissa…

Helsingissä Kansalaistorin kulmalta, Töölönlahdenkadun ja Karamzininkadun risteyksestä (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla).

Espoossa Espoon keskuksessa sijaitsevan Espoonkadun varresta, Valtuustotalon edustalta (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla).

Tampereella Keskustorin Vanhan kirkon edestä (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla). Huom. My2050Tre johdattaa pelaajat Näsinpuistoon. Ryhmät voivat sopia kokoontumispaikaksi pelin päätteeksi Museo Milavidan ().

…Vantaalla (1.8.2020 alkaen!) Heurekan edustalta, Tikkurilan aseman lähistöltä (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla).

Aloituspaikalla etsikää X-routes-sovelluksesta oikea peli: My2050Hki, My2050Espoo, My2050Tre tai My2050Vantaa.

6.  Varatkaa 60 minuuttia peliaikaa. Peliaika lähtee liikkeelle, kun avaatte pelin. Peli sulkeutuu, kun 60 minuuttia on kulunut. Voitte seurata peliajan kulumista näytön vasemman alakulman kellosta.

7. Näette aluksi kartalla oman sijaintinne (pieni violetti pallo) sekä aloitusrastin, loput rastit ilmaantuvat pelin edetessä. Rastin sisällön nähdäksenne teidän tulee kartan avulla suunnistaa tarpeeksi lähelle rastin oikeaa sijaintia ja klikata rastia.

8. Voitte käydä rasteilla haluamassanne järjestyksessä. Mitä nopeammin liikutte sitä useammalla rastilla ehditte käydä pelin aikana.

9. Rasteja avaamalla keräätte pisteitä ja saavutuksia. Rastin avaamiseksi tarvitsee ratkaista tehtävä, syöttää tehtävän vastaus avauskoodina avoimeen kenttään, ja klikata “AVAA RASTI”. Koodi voi sisältää numeroita ja/tai kirjaimia. Oikeaa koodia voi arvata useamman kerran, ja tarvittaessa käyttää vihjeen. Vihjeen käyttäminen vähentää pistesaldoa.

10. Pelissä on myös muutama salarasti. Ne eivät ilmaannu kartalle, vaan saatte äänimerkin niiden ilmestyessä pelin rastivalikkoon. Keräätte pisteet salarasteilta siirtymällä oikeaan paikkaan rastivalikosta löytyvän vihjeen avulla, ja klikkaamalla siellä ”AVAA RASTI”. Salarastit ovat vain kaikkein nopeimmille ja nokkelimmille pelureille!

11. Teknisiä ongelmia kohdatessa tai GPS-paikannuksen heitellessä voi sovelluksen sulkea ja avata uudelleen. Peli jatkuu tällöin siitä mihin se jäi suljettaessa. Mobiililaitteen GPS-paikannuksen ollessa heikko tai internetyhteyden ollessa hidas kannattaa valita peliin toinen laite. Peli toimii ongelmitta lähes kaikilla nykyaikaisilla mobiililaitteilla, mutta valitettavasti emme voi taata täydellistä toimivuutta kaikilla markkinoilta löytyvillä mobiililaitteilla. Mikäli sovelluksen toiminnassa on ongelmia voi peliä pelata myös selaimen (Safari tai Chrome) kautta osoitteessa: https://play.x-routes.com. Pelisovellus kannattaa päivittää uusimpaan versioon sovelluskaupassa ennen peliä mikäli on ladannut appin jo aikaisemmin.

12. Tiedon etsiminen internetistä pelin aikana on sallittua, muttei tarpeellista.

13. Akun kulutusta pelin aikana voi vähentää sulkemalla taustalta muut sovellukset. Näytön kirkkaus, äänenvoimakkuus ja näytön sulkeutuminen kannattaa säätää sopivaksi. Pelin sisältöjä pääset zoomaamaan klikkailemalla.

14. Pelaajat liikkuvat pelin aikana omalla vastuullaan. Olettehan siis varovaisia liikkuessanne pelialueella ja noudatatte liikennesääntöjä.

15. Olkaa nopeita ja nokkelia, ja toimikaa tiivinä joukkueena – se kannattaa!

16. Jäikö jotain hampaan koloon? Voit pelata My2050-pelin uudestaan liittymällä peliin uusilla pelaajatiedoilla. Tämä vaatii pelisovelluksen poistamisen välissä tai selainversiossa selainhistorian tyhjentämisen.

Pelin päätteksi kuulisimme mielellämme palautteesi pelistä. Palautteenne avulla kehitämme pelistä entistä paremman. Olkaa rohkeasti yhteydessä sähköpostitse info@my2050.fi.

TOP 10-pisteet
Joukkue / PelaajaPisteet
1.Tonttu2760
2.vüttis2560
3.Jayjay2460
4.JahJah [TYK]2440
5.JaLo2420
6.DreamTeam2400
Yks1sarv1set2400
Mikko Hihnala2400
Kuutti & Terry2400
7.Pällit2360
Kasperipihlas2360
8.Stadin oravat2320
Julia Hakava2320
TYKgängg2320
9.tykporot2300
10.Christina Nybergh2280
TOP 10-pisteet
Joukkue / PelaajaPisteet
1.MysteeriYrittäjät2800
2.MUR2620
3.KaJari2560
4.Karaokermanit2480
5.Maarit2460
6.tiikeri2400
7.KSJ2300
8.Tietäjät2120
Ari Rekonen2120
9.MIRRI22100
10.Moti2040