Pelaa

My2050-elämyspelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peliä pelataan mobiililaitteelle ladattavalla ilmaissovelluksella. Peliaikaa on tunti, jonka aikana pelaajat tutustuvat pelin päähenkilön Niha Been tarinaan ja keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkomalla tehtäviä. Pelin tarina johdattaa pelaajat tutustumaan ilmastonmuutoksen muokkaamaan tulevaisuuteen.

Peli on avoin ja ilmainen kaikille kaupunkilaisille. Voit lähteä seikkailulle milloin tahansa, yksin tai vaikkapa ystävien tai perheen kanssa. Peli tarjoaa uudenlaisen ilmiöoppimistyökalun ilmaiskäyttöön aina kuudesluokkalaisista toisen asteen opiskelijoille, mutta pelissä riittää haastetta ja hauskaa tekemistä aikuisillekin.

Yrityksille ja organisaatioille tarjoamme mielellämme räätälöityä pelitapahtumaa, vaikkapa tyhypäivän ohjelmaan. Lisätiedot yhteydenotot-sivulta.

Pelin sijainnit ja ohjeet pelaamiseen löydät alta. Hauskaa tulevaisuusseikkailua!

My2050 Helsinki

My2050Hki vie sinut seikkailulle Helsingin Kansalaistorille ja sen läheisyyteen.

My2050 Espoo

My2050Espoo vie sinut seikkailulle Espoon keskukseen.

Ohjeita My2050-elämyspelien pelaajille:

 

1. Suosittelemme pelaamista 2-3 hengen ryhmässä. Suositusikäraja on 12, vanhempien kanssa pelaavat nuoremmatkin ongelmitta.

2. Tutustukaa tarkoin näihin peliohjeisiin, niin peliaikaa ei kulu turhaan pähkäilyyn. Voitte halutessanne tutustua myös X-routes kayttöohjeisiin (lataa PDF klikkaamalla tästä). Opettajien kannattaa tutustua teille luotuihin opeohjeisiin (lataa PDF tästä).

3. Tarvitsette yhden mobiililaitteen per peliryhmä. Ladatkaa puhelimelle tai tabletille X-routes-ilmaissovellus laitteen omasta sovelluskaupasta (Play Store / AppStore)  ja rekisteröitykää/kirjautukaa sisään sovellukseen.

4. Tulkaa pelaamaan mahdollisimman täydellä akulla, ja sallikaa mobiililaitteen GPS-paikannus.

5. Aloittakaa peli Helsingissä Kansalaistorin kulmalta, Töölönlahdenkadun ja Karamzininkadun risteyksestä (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla), ja Espoossa Espoon keskuksessa sijaitsevan Espoonkadun varresta, Valtuustotalon edustalta (klikkaa nähdäksesi sijainti kartalla). Aloituspaikalla etsikää X-routes-sovelluksesta oikea peli: My2050Hki tai My2050Espoo.

6.  Varatkaa 60 minuuttia peliaikaa. Peliaika lähtee liikkeelle, kun olette lukeneet pelin intron ja klikkaatte ”LIITY PELIIN”. Peli sulkeutuu, kun 60 minuuttia on kulunut. Voitte seurata peliajan kulumista näytön vasemman alakulman kellosta.

7. Näette aluksi kartalla oman sijaintinne (pieni violetti pallo) sekä aloitusrastin, loput rastit ilmaantuvat pelin edetessä. Rastin sisällön nähdäksenne teidän tulee kartan avulla suunnistaa lähelle rastin oikeaa sijaintia ja klikata rastia.

8. Voitte käydä rasteilla haluamassanne järjestyksessä. Mitä nopeammin liikutte sitä useammalla rastilla ehditte käydä pelin aikana.

9. Rasteja avaamalla keräätte pisteitä ja saavutuksia. Rastin avaamiseksi tarvitsee ratkaista tehtävä, syöttää tehtävän vastaus avauskoodina avoimeen kenttään, ja klikata “AVAA RASTI”. Koodi voi sisältää numeroita ja/tai kirjaimia. Oikeaa koodia voi arvata useamman kerran, ja tarvittaessa käyttää vihjeen. Vihjeen käyttäminen vähentää loppupistesaldoa.

10. Pelissä on myös muutama salarasti. Ne eivät ilmaannu kartalle, vaan saatte äänimerkin niiden ilmestyessä pelin rastivalikkoon. Keräätte pisteet salarasteilta siirtymällä oikeaan paikkaan rastivalikosta löytyvän vihjeen avulla, ja klikkaamalla siellä ”AVAA RASTI”. Salarastit ovat vain kaikkein nopeimmille ja nokkelimmille pelureille!

11. Tiedon etsiminen internetistä pelin aikana on sallittua, muttei tarpeellista.

12. Teknisiä ongelmia kohdatessa tai GPS-paikannuksen heitellessä kannattaa päivittää sovelluksen näkymää painamalla pilven muotoista kuvaketta peliruudun oikeassa yläkulmassa. Mobiililaitteen GPS-paikannuksen ollessa heikko tai internetyhteyden ollessa hidas kannattaa valita peliin toinen laite. Peli toimii ongelmitta lähes kaikilla nykyaikaisilla mobiililaitteilla, mutta valitettavasti emme voi taata täydellistä toimivuutta kaikilla markkinoilta löytyvillä mobiililaitteilla.

13. Akun kulutusta pelin aikana voi vähentää sulkemalla taustalta muut sovellukset. Näytön kirkkaus, äänenvoimakkuus ja näytön sulkeutuminen kannattaa säätää sopivaksi. Pelin sisältöjä pääset zoomaamaan klikkailemalla.

14. Pelaajat liikkuvat pelin aikana omalla vastuullaan. Olettehan siis varovaisia liikkuessanne pelialueella ja noudatatte liikennesääntöjä.

15. Olkaa nopeita ja nokkelia, ja toimikaa tiivinä joukkueena – se kannattaa!

16. Jäikö jotain hampaan koloon? Voit pelata My2050-pelin uudestaan rekisteröitymällä peliin uudella pelaajanimellä ja sähköpostilla.

Pelin päätteksi kuulisimme mielellämme palautteesi pelistä. Palautteenne avulla kehitämme pelistä entistä paremman. Toivomme palautteita ensisijaisesti tämän lomakkeen kautta (klikkaa avataksesi lomake), mutta meidät tavoittaa myös sähköpostitse info@my2050.fi.